Ny häst

Hej bloggen har inte skrivit på ett tag för det har hänt en sak i tisdags kom min andra häst, Lewis han komer bli min framtida tävlingskompis. Är så nöjd med honom och han är jätte gullig red i går första gången och han kände som det var på provridningen.
Kommer skriva mer om honom men nu har jag inte tid.
Här är bild från igår

Straight edge

Tredje inlägget om utrustning tar jag upp Mias ridsport älskar schabraken och lindorna. Hemma i Stockholm har jag min vän Malin som är freak av Mias saker och jag är alltid avundsjuk på hennes saker ;).
Det jag gillar med schabraken är de raka kanterna som finns i snygga färger. Rak kant är snyggast tycker jag och den där vanilj färgen på en brun häst är mycket snyggt.
Sen har vi deras lindor som finns i stort urval snacka om att det är gjort för att matcha :D.
Lindorna är bra också dom åker aldrig upp och karboren är stark.
Vad tycker ni? gillar ni Mias RS

Food

Hej bloggen sitter i skolan nu och har tråkigt vi har en kost dag så vi får höra om hur man ska äta nyttigt mat. Jag tycker det där är överskattat träna bara så håller du dig frisk. Gillar inte alla metoder för det är så himla lätt att de blir ett berode och då går det utför. Jag själv äter inte så nyttig mat men jag håller mig frisk. Vi fick äta frukos här i dag såklart var det mörkt bröd med fil och gröt. De som känner mig vet hur min frukost till exempel ser ut men den är god och jag äter i alla fall frukost :) Måste lysna vidare nu :( hare bra /MJ

Kandar

Andra inlägget på Utrustning: Denna gång KANDAR :)

Jag älskar kandar och det finns så himla många nu för tiden. Längtar tills jag får börja tävla på det.
Men detta är kandaren jag tycker är skit snygga.
1. Jag gillar rundsydda kandar men detta Tolga kandar är bara nått jag älskar,
Har alltid vilja ha detta såg det på Falsterbo i sommras min kompis Malin köpte det och jag har varit kär i det sen den gången.
 
Det jag gillar med det är att de är classict men har de speciella en då. Det är skönt för hästen bakom öronen.
Nosgriman är bred syns inte lika bra på bilden men den är jätte fin. Det som är specillt med dett är pannbandet som sitter fast med käkremen.
de kostar 4.395 kr

2. Har vi Otto schuhmacher rundsytt, jag tycker rundsytt är nått speciellt detta har inte riktigt nått specillt men mäkret är väll det. Jag tycker det är viktig med nosgriman på kandaren och detta är mjukt och extra bred.
Bild: tagen från hastbiten.se
Det jag skulle vilja ha på detta kandar är ett snyggt bling pannband, för jag tycker panbandet är tråkigt.
Kostar 6.495kr 

3. Har vi SCHOCKEMÖHLE Cadillac, nosgriman är inte lika stor som de andra men jag tycker detta är enkelt.
Färgmatchande stora Swarowski kristaller på pannbandet.

Kostar: 2.895 kr

4. Har vi hubertus kandaret classic, jag gillar detta för den har en glans i lädret det glänser lätt.
sidostycket är rundsytt. Nosgrimman är 3 cm bred. Kostar heller inte lika mycket som de andra.

Kostar 1.695 kr

5. Om man vill ha det billiga kandaret har faktist hööks ett fint kandar Tudor Claridge House. De har rundsydda sidostycken med en 4 cm nosgrimma. Jag tycker detta Kandaret är ett bra kandar är billigt men ser inte billigt ut.
bild: tagen från Hööks hemsida
Kostar 779 kr på hööks

Längtar tills jag får köpa nån av dessa :D

The Bible

Hej bloggen kom precis från teori hade ridlära och vi gick i genom provet som vi ska ha om två veckor. Det var hopplära och det handlade om anridning till hinder. Ska snart på hagbyte sen är jag ledig till lunch sen hagbyte igen sen ridning, dressyr ska ha Rebelia kan ta ett foto på henne så kan ni se hur hon ser ut. Vi ska rida för Agneta så det känns kul.
Annars har det inte hänt något speciellt jag tränade i går på gymmet och pluggade på NO som ska var inlämnat nästa vecka.
+ TR
Detta är våran bibel vi har TR också men detta är det vi går efter.
Ska gå nu hare bra /MJ

I like red boots

Heej bloggen har gjort en ny katogori nu som heter utrustning här ska jag skriva vad jag gillar att man klär sin häst och sig själv.

Jag älskar att matcha och jag älskar dressyr, men i hoppning finns det mer saker man kan matcha i men nu på senaste tiden har jag sätt dressyr ryttare som gillar att matcha och det diggar jag :D 
Denna still som Edward Gal hade på sin clinic på Int horse show var skit snyggt, älskar dom röda stövlarna som matchar med västen och den gråa färgen på ridbyxor . Detta är vågat men skit snyggt.

Det finns i brunröda stövlar också och tycker det är skit snyggt.
Vad tycker ni är det snyggt eller fult?


YES

heej bloggen i går fick vi svaret om jag får köpe Lewis eller inte och vi får det :D.
Ryttaren som provred i söndags hade inte varit lika duktig som mig och Lewis passade bättre med mig sa ägaren så vi ska ditt på lördag i gen rida på träns och sedan blir det besiktning och hela de köret. Har i dag letat efter stallplats och jag tror det blir gäst stallet har ställt mig i kö på ett så vi hoppas att jag får flytta ditt sen.
I dag försov jag mig för min mobil stod på flygläge så det blev ingen ridning för om man missar för mycket av stalltjänsten får man stå på marken. För att mobilen hade kommit på flygläge så ringde inte min klocka och ingen i stallet kunde ringa mig, surt som fan men så är det.
Snart har jag lunch sen hagbyte och terori.
Här har ni lite bilder på Nanda från lovet
Ursäkta mig sits på denna bild :)
Hare bra ska på lunch nu /MJ

Horses is my life

Jag kan ta skit, jag kan ta smärta för jag har alltid hästar i mitt hjärta.

Jag kan ta svek, jag kan ta ord för jag har ridning i mitt blod.

Jag kan bryta en hand, jag kan krossa en tand för jag tar alltid hästar i första hand!




Pocket full of stars

Hej bloggen det var längesen, det har också hänt en massa sen sist först vill jag säga gott nytt år.
Just nu sitter jag i Stockholm har varit en vecka på Strömsholm redan men jag åkte hem för jag provred en häst i går.

Hästen hete Lewis de är en dressyr vallack, tävlar upp till medelsvår B4 nu för tillfälligt.
När vi kom dit var det lite kabbalik en hingst hade hoppat in i sto hagen. Men när vi såg honom första gången svimade nästan jag och mamma han var så fin väldigt stor. Han är mörk brun har lite hingst nacke och 167 cm.
Han var jätte snäll att göra i ordning. I ridningen kunde han allt gallopen var han starkaste del. Han kan mycket samling ökat trav kunde han inte det var han svagaste annars skit fin. Jag fick göra min första gallop piurett :D
Han kunde byten och alla skolor. Det var underbart att få rida lite RIKTIG dressyr :)
Men vi sa att vi ville ha honom men på måndag i morgon då får vi veta mer då. Om ägaren säger ja så ska vi ditt på lördag i gen då ska Sara med också.
Här är bilder på honom, jag hade med mig system kameran men vi hade på fel inställning så bilderna blev kassa




Men i morgon kommer beskedet hoppas hoppas :)

Hare bra / MJ

RSS 2.0