teenage Crime



Heej bloggen, i dag skiner solen här på strömholm och vi ska rida på tåg banan om några timmar. Det ska bli jätte kul, vi ska ha hoppning och jag ska ha Doris som är en pig tjej :D, som älskar att hoppa så det ska bli skit skoj.
I dag har det inte hänt så mycket hade morgon stalltjänst och teori med Agneta. Teorin var derimot jätte bra vi gick i genom utbildnings skalan inom häst som är:

TAKT
LÖSGJORDHET
STÖD/KONTAKT
SCHWUNG
RAKRIKTNING
SAMLING


Detta kommer från Stenbrecht. Vi snackade om de punkterna, framotbjudning vad det är för nått. Sen snacka vi om mellandelen, skänkeln, indre ytre sidan, motstäning,
samsidig, diagonal. Mycket intressant.
Så här förklarar Agneta sina hästar på tavlan, ingen fattade från början vad hon gjorde.
Fattar ni den, ser enkel ut när man fattar


Hare bra / MJ

 

 


Riders are rockstars

Detta är ett gamalt inlägg från min gamla blogg, fast lite ändringar:
Jag har aldrig riktigt skrivit om mig och för att denna blogg handlar om min ridtid på strömsholm kan jag ju då berätta hur det hela började.

Jag började rida när jag var ungefär 4 år. Då red jag typ en gång i veckan på två a ponnyas. Den enna hete Tösen som sedan såldes till ridskolan men bor nu i findland. Mamma fick leda mig under den tiden och hon fick säga ett två när vi travade.
När jag var liten JAG OCH TÖSEN :)

Sedan efter några år så började. Så hittade jag en till ponny att rida som hete Lola. Med den hästen så blev jag mest intresserad av att rida. Det var en ass kul ponny jag och mamma hade henne under en hell sommar och en annan som hete Abbe. Hon som ägde bryde inte riktigt om dom så det blev att vi tog hand om dom. Låla var en jäkel på att köra häst och vagn med. Under den tiden lärde jag mig det också.
MOA  OCH LÅLA JAG OCH LOLA :)

Efter att vi var tvungna att bryta med ägaren till Lålas ägare så började jag i samma veva att rida på ridskolan. Från att ha ridit a ponnysar till stora hästar var en skilnad men det var kul. Jag började i en grupp på söndagar för min nuvarande tränare Sara Sundström. Sara har verkligen följt mig från början i min ridning. I den gruppen red också Frida som är min bästa vän, Karin och Daniela. Tiden på ridskolan var en riktigt mysig tid det var tjafs och allt sånt men jag lärde känna en massa och känslan för hästarna blev bara bätre.
Under den tiden fick jag också två underbara kärlekar, TINTNI OCH SETHOS
Stall kompisar
stall kopmisar
sK

Med alla vendelsö vännerna så började det flesta skaffa medryttar hästar. Den tiden är den bästa tiden jag har haft med hästar. Även fast jag har Nanda nu så är det den bästa tiden. Vi som några st flyttade till lyckeby stallet. Där våra medryttar hästar fanns. Min hete Dansa "TOP DANCE" hon är en av dom hästarna som ligger mig närmst om hjärtat jag har aldrig haft så roligt som jag hade med henne. Hon hoppade som in i sattan, under den tiden kom min dressyr inresse in jag vet inte varför för hon kunde inte gå på tygeln men jag kämpade på. Jag älskade verkligen den hästen, och sommaren 2006 är den bästa någonsin eller vad tycker du Frida :P. Från Dansa så kom mina parents in på att skaffa häst till mig för efter sommaren så såldes Dansa och den tiden, var en av de hämska jag varit med om. Har aldrig gråttigt så mycket. Många undrar säkert varför jag grät så mycket men dansa var som min egen, när hon lämnade mig var det som någon krossade mitt hjärta. Hon är verkligen en stor kärlek till mig och kommer altid vara, har ett minne från henne som inte kommer gå bort.
DANSA
Frida och Moa
Bada

Efter att Dansa hade sålds så var jag ledsen flera månder men jag fick en ny medryttar häst som hete Roze som var jätte fin. Hon var 4 -5 år och var jätte fin i dressyren. Mammas favorit häst, kanske inte min, men hon var rolig att rida och hon var grymt lugn.
Roze

Sedan efter den hästen så fick jag Nanda som jag nu har haft i 3 år. Min första egna ponny, hon var ett litet sklett och kostade ingenting. Men är den bästa hästen jag någon sin kunde ha fått. Med Nanda har min ridning blivit grymt mycket bätre och suktan efter dressyr och blir något i ridning blir bara större och större. Vi har våra mot gångar men de behöver man för att bli bra.
nanda och Moa
Nanda och moa


Just nu lever jag i ridsportens värld på strömsholm. Om ni har läst min gamla blogg www.nandas.blogg.se så har ni säkert läst när jag ville börja här och hur det gick till. Sen sjuan har jag tänkt att på strömsholm vill jag gå men det var inte fören förra hösten jag bestämde mig genom att skicka en ansökan om gymnasium. Jag låg i väntad hela våren halva sommaren för att få redan om det skulle bli några ridår på strömsholm eller möbelsnikeri på ST martin. Jag trodde det skulle vara omöjligt och gick hela tiden och tänkte att jag inte kommer in. Men 1 juni fick jag veta jag hade kommit in. 

Så nu ligger jag här i mitt rum på strömsholm och har det jätte bra. Har fått en sköthäst och nu ska jag kämpa. Förut var detta en dröm nu är det verklighet. Jag har lämnat allt som de va hemma, och det har varit svårt men i den världen jag lever i nu är helt grym, kan inte få bättre ridtid.




Min ridtid är ju inte slut en den fortsätter varje dag med slit, glädje och tårar + nu händer allt på Strömsholm
HARE BRA //MJ

The treehouse song

Heej bloggen, är nu klar med engelska läxan ska bara skicka in den. I dag har vi varit på KZ en lång dag var det. Men blir roligare med datorerna för man kan lyssna på musik och massa andra saker.
Men jag har pluggat bra i dag gick mycket bra på matten börjar komma in i tänkandet och det behövdes för jag har prov på torsdag och då behöver min hjärna vara med. Men jag vet nu vad det handlar om och jag ska plugga varje kväll nu så jag är grym på torsdag.

I morgon är det stallet och min dag börjar med stalltjänst kl 06.55 sedan har jag ridlektion för Agneta sen är det teori, demo sedan slutar jag. Hade tänkt att sköta om Gangster i morgon också kolla till honom, utrustning och lite saker.

Här kommer bilder från i lördags hos Frida



Hare bra /MJ



No one´s gonna love you

Heej bloggen sitter på tåget med min nya dator. Vi fick den från skolan i torsdags den är jätte skön liten och lätt.
Helgen har varit jätte rolig är lite trött i dag. I lördags red jag plutten Nanda haha hon kändes som en b ponny. garvade länge åt hur liten hon är. Red i ridhuset och det gick sådär men nanda var fräch och fin :).
Sedan på kvällen firade jag Frida med några sköna människor. Det var jätte kul, måste tacka therese som lånade ut hennes fina kläning :). I dag red jag ut och det var jätte mysigt tog lite gallop och nanda var skit pig älskade ponny.

Men nu rullar tåget mot strömsholm i gen och jag kommer inte tillbaka på en vecka. Men det känns bra jag åker faktis hem strömsholm är mitt hem nu det känns så.

Här får ni sköna Frida som jag också har bott hos i helgen för mamma och pappa är i umeå :)
 

Hare bra /MJ


make you feel my love


Heej bloggen nu sitter jag och pluggar eller blev precis klar med en svenska uppgift snart ska jag till stallet och ha hagbyte sen är det teori. Jag har inte skrivit på länge tänkte inte gå så djup in på allt då. I helgen har jag haft stalltjänst red Gangster och Sheridan. De var kul hade lektion på Gangster och red ut på sheridan. Helgen var inte så jobbig det flöt på.
I fredags gick det jätte bra att rida red en häst som heter Zonett och var en 6 åring grå skimmel jätte söt, typ 170 hög. jätte mysig häst och tre stycken kom fram till mig efter som gick hippologen och tyckte jag hade ridit jätte bra :). Visste inte hur jag skulle reagera men kul var det :).
Veckorna går jätte fort här vi är redan inne på 5, 6 veckan sjukt fort går det. I går var jag i västerås jätte kul var det var där med Elin - stockholmare, Jossan - åre bo Jonna - norrläning, Matilda - katrineholm och Sofia - katrineholm. Som ni ser så kommer de från olika stället. Vi kollade på kläder och åt på donken samt handlade mat.

Helgen ska jag fira Frida som fyller 16 år och så ska jag vara med söta ponny Nanda panda :).

Har tagit lite bilder

BILD: ZONETT lite suddig ville inte stå stilla :)

Bild: Sheridan

Bild: En skit snygg jacka jag hittade på MQ i västerås :)

Bild: RS jackan som jag har beställt

Här kommer bilder från västerån som Josefin Salming har tagit:



Hare bra /MJ


The one that got away


Heej bloggen ska snart sova stalltjänst kl 06.55 i morgon så jag måste sova och få en bra sömn.
I dag var de friluftsdag på KZ vi fick padla i regn och vind. Men min grupp som var Jag Therese och Jossan var gryma vi kämpade på med  våran fina stämma på rösterna. Som ni kanske förstår sjöng vi jätte fint vissa låtar hade vi gjort upp vem som skulle sjunga vart :D.
Det blev mycket skratt speciellt två gånger:
Ena gången var när Jossan slog fingret och skrek till som fan sedan blev hon jätte lack och skrek att vi skulle svänga. Jag tyckte de var så komiskt det tyckte therese också så jag vände mig om till henne och såg att hon också höll på att garva sedan brast båda vi i skratt, och Jossan hängde på. Om ni hade varit där hade ni förståt för kul var det.

Andra händelsen var att när vi är precis frame skulle man i genom liten å med vägar på sidan. Ingen av oss hänger med så vi glömmer att svänga så helt plösligt började jossan skrika therese och jag kämpade, med att försöka svänga jossan med jag börjar garva fast mitt garv blev så hysterik så jag lästan skrek av garv alla som var på land också garvade. Therese och Jossan kunde inte heller hålla sig alla fick ont i magen och tårar kom fram av allt skratt.

Så jag turen blev kul mycket skratt men man säger att man får längre liv av lite skratt varje dag och jag tror mitt liv har blivit förlängt mycket efter denna dag. Men vi höll takten och kom på 4 plats :D
De var ingen tävling men lite kul ändå.

Tjejerna man aldrig får nog av, eller jag tror inte det :D


god natt hare bra /MJ

The weeks go so damn fast

Heej bloggen, dagen har gått fort jag skrev ju i morse och det känns som de var för en timme sen. Men jag har gjort mycket saker i dag, de var stalltjänster, hagbyten, demo/clinic, teori och ridning.
Ridningen hade vi uteritt, de var mysigt fast hade helst vilja rida lektion i stället, jag känner att nu när jag rider bara tre dagar i veckan så vill jag inte skritta ut på en av dom för då får jag för lite träning. Men de var trevligt vi red till slottet där i från red vi in på gräs galopp banan där vi fick trava en runda sedan gå upp och ner för bankerna i skritt, sedan bara skritt hem. Jag red en häst som heter Rebelia pig och glad, mycket stor häst.
Har ju ridit nanda i helgen och denna häst var dubblet så stor var lite kul faktis. Den var taggad på galoppbanan men de var bara kul.

Här är bilder från förra veckan som inte har jag har laggt ut.

Bild: på söndag förra veckan var de event på slottet

Bild: på måndagen förra veckan träffade jag Hannas söta ponny Nina.
hängde med på promis och då fotade jag också lite :)

Bild: Tisdag red jag söta Gangster

Onsdag: när vi var ute och tränade såg vi detta fina hjärta :)

De var bilderna jag har att erbjuda ska fota denna vecka också.
Om ni undrar nått eller har förslag vad jag ska visa från strömsholm komentera gärna då.
hare bra /MJ

lost whit out you

heej bloggen, nu bär det av till stallet ska rida kl 8.30
Så här hade vi det föra veckan: clinic speciellt för oss på strömsholm
där Maria Gretzer och Jens fredriksson vissade, lite coolt va :D


Hare bra blir ett kort inlägg ska var i stallet om 3 minuter :)

On the train

Heej bloggen sitter på kollbäcks station nu ska åka med tåget som går 18.14. Som ni fattar ska jag till stockholm jag ska till hem nummer 1. De har blivit så att nu har jag två hem stockholm är hem 1 och strömsholm är hem 2. Jag vet att jag har varit dålig på blogga ska försöka skärpa mig men jag hinner som inte. Jag har fotat en massa men bilderna ligger bara på mobilen. I helgen ska jag lägga in alla bilder så får ni se.

Kan berätta om i dag, jag gick upp kl 07.00 och pluggade klart uppgiften i hästkunskap blev faktis nöjd. Man skulle skriva om zebran i stallet, det var rubriken men den handlade om att man skulle se hur hästen har förändras och vad har man gjort av hästen från början när de var vilda.
Sedan hade jag lunchfodring och jag börjar bli bra på det här nu jag vet exakt hur de ska fungera. Känns bra.
I dag hade vi lektion också, det var dressyr för hippologen. Jag fick rida en som hete Myrton, det var mycket känslig den står i vita stallet. Men den var känslig, jag var tvungen att ändra på min ridning och ha sy händer för att den inte skulle få panik, och de behövs jag behöver träna på det. Men den var lite för känslig tycker jag, fast de var kul när man skulle gå fram i trav eller gallop flög den i väg även fast man var så lugn. I gallopen fick den lite fnatt också men de var bara kul. I onsdags red jag också en häst som ville busa lite, men de gick jätte bra.

Vi har också fått veta nu vilken sköthäst vi ska ha och jag fick såklart Gangster Boy som jag ville och det känns jätte bra. Ville verkligen ha honom, har sköt om honom mycket nu också, och han är jätte mysig en liten flört kille och de gillar vi.

Men snart kommer tågen så jag ska sluta nu,
Stockholm här kommer jag :D
/MJ

One minute

Hej bloggen ska snat ner till stallet och ha hagbyte. Igår red jag vårt första riktiga dressyr pass det var kul blev lite inrenterande för agneta så att min vänstra vad inte vill ligga i samma höjd som högra och de tjatade hon om så jag blev lite besviken på mig. Jag fick rida en skit rolig häst som jag har snackat om här i bloggen och detr Gangster Boy som förhoppningsvis blir min nya sköt häst. Men nu ska jag klä på mig ridkläder hare så bra //MJ Sorry att jag inte har någon bild men skriver från mobilen och det går inte att lägga in.

Kids

hej bloggen sitter hos Jossan nu, Skriver från mobilen så vi får se hur det blir,kl halv 3 ska vi till slottet och titta på högvakterna som ska visa en show, senare i kväll vet jag inte vad som kommer hända men tror att det blir film kväll. I morgon är det skola och jag har pluggat gjorde svenska uppgiften och börjat med no Hare bra :)

dynamite

Heej bloggen, vaknade för en timme sen har ätit frukost och nu ska jag till gula hästen köpa lite ingrienser till choklad bollar :D. I dag är det massa roligt på strömsholm, kavalitet testet för 4 åringar, föl visning och högvakter. Så man har mycket att kolla på :).

Ska gå nu hare bra.

En bild: Detta är ungen jag ska gå med till gula hästen :D

Falling to pieces


Heej bloggen i dag har det varit jätte kul. Därimot gick min lunch fodring så bra men de andra gick bra.
Speciellt ridningen :D, på fredagar kommer vi rida för hippologerna och i dag fick vi rida för en som heter Erika.
För att vi inte har vanliga lärare får vi andulunda hästar. Vi får hippologernas hästar, de hästarna som står i vita stallet. Dessa hästarna är så himla fina. Jag fick rida en häst som hete Index som var efter Elektro. Det gick jätte bra att rida, hästen var stor typ 172 men mycket fin. Jag kände mig inte så liten. Det var skönt att entligen få rida lite mer, för på RS hästarna är så himla välskolade så de fattar direkt men denna häst fick man rida lite mer än vanligt och jag hade saknat de lite. Men det kändes bra hittade knapparna snabbt och Index gick jätte bra. Fick jätte bra beröm, en sak som var roligt var att hon sa att de är inte alla som rider han så bra som jag gjorde det gjorde mig lycklig. 
Gallopen var helt otroligt underbar, jag kan ju då säga att jag är väldigt lycklig för ridningen och de är fortfarnade i kroppen. :D

Här är en lite miffad bild på mig och hästen index, han ser inte så stor ut på bilden men han tro mig han var stor.

Senare i dag har jag gymat och lagat mat, på gymet tränade jag mage och rumpa och ben mycket bra. I maten gjorde vi en lite Hanna special eller jag vet inte vad den hete och det var första gången, men hanna var den som var grym på den rätten :D.
Efter har vi ätit oss tjocka och tittat på tv och myst. Kommer stanna här i helgen har inga fodringar så det blir sovmorgon i morgon :D.

Hare bra /N&M






Never Say Never

Heej bloggen, ja jag vaknade lite tidigt i dag bussen går inte fören om en timme och jag är redan klar. Men då kan jag skriva ett inlägg i stället.

Igår var det en jobbig dag men rolig jag, hade alla stalltjänster i gen och så red jag. Jag red på Harrison som var mysig, vi skrittade ut och jag arbetade hela tiden.
På kvällen hade vi "roligatimmen" med Charlie och Daninel hopptränare, Vi fick springa runt och leta efter svar från frågor. De som vann var grupp 3 inte jag då :( och dom fick göra värsta saken så jävla grymt.

De som valde hoppning ska rida för Jens fredricksson, och dressyr var det Ingrid jerlin.

I dag ska jag då till KZ och ha politik hela förmiddagen sedan ha idrott.

Hare bra /N&M


Detta är ett gamalt inlägg som inte kommit fram därför är datumet fel!

RSS 2.0