this is home

Heej bloggen, dagarna flyter på och i dag stormade den i väg, haha okej! mitt språk är lite kontigt men dagarna har flytit på snart är det GLOBEN, :D är så taggad. Det ska bli skit kul. Men det jag menade med stormade är att i dag har det stormat som jag inte har sätt på länge. Det har varit kalt och när du går så rubbas man av vinden, helt sjukt. Det började lite i morse och blev bara värre. På Em när jag cyklade från röda till agria så kunde jag inte hålla cykeln rak för det blåste så mycket.
I Måndags var det KZ, vi fick sluta tidigare som var mycket skönt, sen på kvällen firade vi Matilda som fyllde 16 år grattis i gen gumman.
I dag har vi haft teori med Agneta som är grym. Hon pratade om ryttarens hjälper och vad som är naturligt för hästen och vad som är onaturligt samt om ung hästen hur man börjar och till man får en utbildad häst. Det var mycket intressant hennes lektioner jag är så fokuserad så det är sjukt. Öronen är spetsade och jag skriver ner på papper, jag skulle vilja att hon förmedlade hennes erfarenheter till min hjärna, då hade jag varit grym.
Jag red en häst som heter Celine i dag, hon var mycket känslig och blev sur i bland. Vi hade hoppning, vi tränade på inverkan, hela terminen har vi tränat på sits men nu har vi utvecklat oss till inverkan som jag själv tycker är kul. Vi fick räkna galopp språng och rida på speciellt antal. Jag satte alla utan problem, duktiga häst :D.
Men nått jag har fått problem med är att jag har så himla stort kontrolbehov, när jag börjar och ända vi ska trava av, så låser jag min hand och gärna vill sitta så perfekt så jag blir för stark med mitt överliv. På Celine märkte man det tydligt. Jag pratade med anna klara om det och hon sa samma sak. Det är så när jag travar av så går hästarna så himla fint för mig, för då har jag ingen press utan då släpper jag. Och då funkar allt nu ska vi hitta den känslan hela tiden, sen har vi det.
Här är bild på SMR10
Ska plugga nu, Hare bra/ MJ

Bilderna

Bjuder på mig själv :D
HEEEEJ
Ingen fattade min still :D

California king bed

Tjenare, min helg har varit jätte bra, mycket chill med massa garv. Dessa personer här på RS, som har blivit mina vänner är hur sköna och underbara som helst, gillar verkligen dessa personer ville bara säga det :D.¨
I fredags lagade vi egen tacos och tände ljus och hade mysig middag.
I går hade jag sovmorgon sov till elva gick upp och drog till steffi, gick på promis med henne. Börjar gilla den hästen mer och mer, hon blir finare för varje dag som går. På kvällen drog jag, Jonna, Jossan, Matilda och Christoffer till bobbys pizza. Vi käkade sen drog vi hem. Pågrund av att det är snö överallt så ramlade först Matilda och Christoffer sedan på hem vägen var det min och jonnas tur. Vi fotade en massa och vi hade snöbolls krig :D. Jag ramlade varje gång nån träffade mig haha.
Sedan drog vi in tittade på film som jag grät till, som alltid efter det var kl 02.30 då drog jag, jonna och jossan ut och gjorde en fin snögubbe vi väckte Therese också hon garvade åt oss :D.
I dag har vi tre sovit till ett, vi kom inte i säg fören kl 03.30 i går. Efter frukosten drog vi till stallet och red i vita jag red Steffi. Gick jätte bra.
Nu har ni hört min helg mycket text, förlåt Matilda,
tänkte lägga in några bilder men blogg.se funkar ej :( ni får senare

horse skeleton

Ja det var våran teori i dag. Jag fick rita skelett på Otto.
Skit kul var det, och mycket lärorikt. Det var kul för vi behövde inte sitta i skolbänkarna utan nu fick vi se på ungefär hur det ser ut på hästen. Vi var uppdelade i grupper några hade muskler vissa hade organ och så vidare och min grupp hade skelett som var det bäst. Alla tyckte det såg coolast ut. :D
Här är lite bilder:
Sista bilden är på Steffi i går ska ha hand om henne hela helgen, KUL :D
Snart blir det lektion på Zonett som jag red för några veckor sen och efter det blir det Steffi.
I kväll ska jag och tjejerna äta tacos och till på favorit programet :D
Hare bra /MJ

What's my name?

Hej bloggen snart är det svenska, engelska provet gick jätte bra, alla rätt :D.
I matten vet jag inte än men får veta i dag om jag får g eller inte högra får jag inte veta denna vecka.
I kväll vet jag inte vad som händer men en sak vet jag är att jag ska skicka in min engelska uppgift annars är det inget viktigt. Fick veta matten nu och jag klarade provet för Vg eller MVG får jag veta nästa vecka.
Så denna dagen har varit bra :D.
Kom reklam på spotifly nu om julen och jag lyssnade på låtarna och nu saknar julen verkligen nästa vecka är det första advent.
Här har ni lite bilder från julen 08 och 09 på mig och Nanda
2008
2009
Känns skönt att jag kommer ha Nanda en till jul, älskar julaftonsmorgon, sätter alltid på röda täcket och tomteluva
och rider ut med familjen. Alltid lika mysigt :D älskar jul.
Hare bra /MJ

dear mr. president

Heej bloggen har precis blivit klar med pluggadet, och det känns säkert för i morgon. Ska läsa lite innan jag somnar, det sägs att om man somnar med orden i hjärnan så lär man sig mer för hjärnan går i genom det då :).
I dag har det varit vinter på Strömsholm, i morse var det helt vitt överallt. Jag red en häst som hete Smulan på eftermiddagen först hade jag jätte bra känsla men sen blev hon bara starkare och starkare... jag blev inte alls nöjd. Men jag red Steffi i dag också och hon var sjukt fin, red i ridhuset och hästen var en helt annan. Skit kul var det duktiga Steffi. Så turen på Smulan är helt bortglömd, nu lever jag på Steffis ridning.
Veckan har varit väldigt chill, vi har inte haft några stalltjänster, så dagarna har vart mycket sköna. Men jag har i stället fokuserat på KS jobb. Och jag känner mig väldigt redo för morgondagens prov. Jag har komplettering i Engelska och prov i matte.
Sist jag red dressyr på speciall veckan så gick det jätte dåligt och i dag prata jag med mickis om det jätte länge och det var jätte intressant. Det jag behöver är att hitta något annat att tänka på när jag får signalen och känna nu jävlar. Fast inte bara gå i genom det i huvudet utan också få känslan för det. Sedan tävla en massa, och vinna över min största tröskel.
Bilder från veckan:
Mickis som myser med sin häst Amadeus, som också är till salu
så om nån vill ha en fin hopp häst så till :)
Bild: Sköningen Therese på läktaren
Bild: Vist ser det lite Kalt ut :D Matilda är den som cyklar :D
BILD: Smulan jag red på förmiddagen
Hare bra / MJ

Bring me back to summer

Satt och titta på massa bilder här på tåget. Jag tittade på sommar bilder från skogslotten, Falsterbo, strand bilder och massa annat. Denna termin har gått så fort och man fattar inte att snart är det julafton.
Jag undrar hur sommar 11 kommer bli. Nu när jag har vännerna på RS blir det annorlunda, vi får ju se.
Här kommer en massa bilder från min sommar 2010.
BILD: Umeå, på midsommar
BILD: Skogslotten: ridläger med underbara vänner, en rosett också
BILD: Falsterbos fina, fina strand
BILD: Sköna Frida var också mycket med
Bild: Lilla Polle som fick sitt genombrott, Underbara ponny älskar dig
Bild: Sandra och jag
Bild: Tjejerna som försökte få snygga brännan
Hare bra

Need you

Heej bloggen drar snart till strömsholm har packat och fixat :). borde väll vara där kl 20 - 21.00. Hade tänkt att åka hem i går men i dag är det fars dag så jag stannar.
Veckan har varit bra har fått slappna av och va med älskling ponny och underbara vänner och familj.
Nanda har kämpat på hela veckan med träningar i dag fick hon en tur ut med full galopp. I dag blev hon frisad också hon har blivit så lurvig och hennes man var jätte lång. Men nu ser hon lite mer som en tävlingsponny istället för en skogsmule men hon får vara det nu.
Har en liten video som jag spelade in när jag kom i söndags, det är lite meningslös men gullig är hon.
Haha ja ursäkta min röst :)
Så här ser min packning ut också :)
Hare bra /MJ nästa gång jag skriver är jag i RS

We are the pepole

Hej bloggen, allt flyter på fortfarande. Känns hemskt att lovet är snart slut typ bara denna dag kvar. Men det ska bli kul att komma hem till Strömsholm i gen fast det har varit skönt att vara hemma.
Jag har varit mycket med Elin och Frida sköna personer älskar er.
Jag tänkte berätta vad jag har gjort i veckan:
Jag har ridit Nanda hela veckan och det har blivit framsteg hon var jätte fin i dag speciellt, lilla ponny. I måndags var jag på hööks med mamma och köpte nya stövlar till mig. Jag var tvungen att köpa vinter stövlar. Vi hittade ett par som var billigt pris också, och jag kan säga att jag trivs i dom har använt dom varje dag i stallet, ett bra köp!
BILD: Stövlarna jag köpte mycket bra köp, gillar dom verkligen.
På tisdagen träffade jag Elin det såg ni i föra inlägget. Det var kul att träffa henne igen, vi drog till våran gamla skola.
Det var jätte kul, har inte varit där sen skolavslutningen och då drog man där ifrån med tårar på kinden. Det var en grymt bra skola. Jag träffa mina gamla lärare och den som var min klassföreståndare gav oss fika och så satt vi och prata om livet som det är nu, min skola visste inte om Strömsholm så alla var fascinerade hur jag hade det.
På kvällen var jag med Elin och Frida.
min gamla klass
BILD: Min gamla klass 9:3
tjejorna
BILD: Mitt tjej gäng underbara personer
På onsdagen var jag med broder på dagen sen på kvällen drog jag på möte vid globen. Jag ska ju jobba där så det var ett informations möte så jag vet nästan exakt vad som ska hända. Och jag ska inte bara vara funktionär utan jag ska också vara med i showen, hehe jag ska få någon dräkt och vara med. Så ni som är där leta efter mig under ombyggnad av hinder och i showen för där nere ska jag springa :D.
I går var jag med Frida och Elin åkte till Fridas skola och hälsade på sen drog jag vidare hem till henne.
I dag hade jag tänkt vara hemma ska till stallet om två timmar sedan fredags mys. I morgon ska jag försöka hitta på något med vännerna och på söndag är det fars dag sedan åker jag tillbaka.
Hare bra /MJ

Black, white and in between

Heej bloggen är hemma nu i stockholm för en vecka. Det är skönt, snart kommer Zam ska bli kul har inte träffat han på ett tag i går träffa jag kim också. Nu kom han :D.
Frida har varit hos mig dom sista dagarna i strömsholm, och i lördags när vi skulle åka hem så kom vi till västerås och fick vänta en timme på nästa tåg. Sen hoppade vi på tåget mot stockholm. Men vårat tåg åker inte vi får vänta ett bra tag innan vi får veta att det är människor som springer på spåret och det jagas av polisen. De tror att det kommer fixas men nej, vid kl 1 somnar jag och kanske en halv timme senare blir jag väckt av Frida och då får vi åka buss hem. Ni skulle sätt mitt humör då, inget att skoja om. Tur att Frida vet hur jag kan bli någon annan hade kanske blivit rädd haha.
I går kom jag hem och red plutten gjorde det i dag också, Nanda var jätte gullig ponnyn kom i håg mig fortfarande. Älskade ponny kärlek till den slår allt. I dag red jag i ridhus och Nanda var stell men kämpade på. Red inte så mycket hade inga stövlar och då kan jag tycka att det blir svårt att få stöd. Ska rida hela veckan nu ska bli jätte kul.
I morgon ska jag träffa Elin också, blir inte så ofta nu när vi inte går i KS längre, vet inte vad vi ska hitta på men vi ska säkert åka till KS och hälsa på alla lärare och sånt :P.
Underbara vän <3
hare bra / MJ

Cooler than me

Heej bloggen, har ätit nu och nu tar jag det lugnt i dag har jag pluggat och fått en massa gjort. I dag har jag ridit Qurir och ska ha han i morgon också. Lite roligt är det för jag har haft han hela veckan ridit han varje dag. I morgon är det dressyr prov, ska knoppa och fixa så han ser snygg ut.
I morgon kommer frida också det blev så :) jag ska åka hem på lördag kväll tåg med frida. :)
Här får ni bilder:
HAHA BJUDER PÅ MIG SJÄLV
hare bra / MJ

My immortal

Hej bloggen sitter nu i vardagsrummet och tar det lugnt, är trött efter dagen och den är inte slut än. Har hagbyte, lektion och stalltjänst kvar. I kväll ska jag faktiskt plugga.
Veckan har gått bra annars i dag fick jag veta resultatet från hopp provet som var igår.
Jag tyckte det gick bra, missade en sak men den var liten. Resultat var bra, jag fick 80p högst är 100 så jag är nöjd det jag fick dåligt på var rätt och det jag fick bra var också rätt. :)
I morgon är det dressyr träning och på fredag har jag dressyrprovet.
Våran lärare Agneta är så jäkla bra asså, måste bara säga det och är jätte rolig också. I går var jag funktionär på dressyren och var programläsare. Jag och therese pratade om att det inte var någon musik och att nån måste sjunga, så vi drev till agneta att hon kan sjunga då sa hon att, hon inte gör det bara i bland. Och så visade hon, gud vad kul det var hon dansade till låten också.
Sedan en annan sak hon berättade om var att när hon hade varit dommare för hippologerna i ett dressyr program, det var helloween då, så hon satte på sig en mask och när ryttaren vände upp och skulle hälsa såg alla masken, fatta vad kul, ingen hade fattat det innan.
Sedan i dag gav hon oss kakor efter ridningen, skön lärare.
red Steffi i helgen så nu får ni lite bilder:
sista bilden är på mig och steffi, hehe ;D
hare bra /MJ

RSS 2.0